fbpx

Usein Kysytyt Kysymykset

Kyllä, taVNS (ihoaläpäisevä Vagus-stimulaatio) toimii mikrovirralla ja on turvallinen käyttää. EVANES -laitteen elektroniikka on huolellisesti suunniteltu perustuen yli 15 vuoden kokemukseen hyvinvoinnin ja bioelektroniikan aloilla. Vahva tieteellinen tutkimus tukee taVNS:n tehokkuutta ja turvallisuutta. Lue lisää: https://www.salustim.com/vns-efficacy-and-safety/ 

Syksyllä 2024 alkava IndieGoGo – kampanja perustuu toimiviin prototyyppeihin. Toimittaaksemme valmiit laitteet tilaajille, meidän täytyy ensin valmistaa ne. Meillä on neuvottelut jo pitkällä valmistajien kanssa ja tavoitteena on toimittaa tilaukset mahdollisimman pian. Tulemme antamaan arvion toimitusajasta heti kun se on selvillä. 

EVANES on suunniteltu ja valmistettu Suomessa ja tullaan lähettämään tiukkojen laadunvarmistusprosessien jälkeen.

EVANES on ohjelmoitu tuottamaan hermostimulaatiota 2 x 60 minuutin jaksoa per 24h. Hoito on jaettu 10 minuutin osiin.

EVANESin bioelektroninen sähköstimulaatio tapahtuu käyttäjän korvakäytävässä ja elektrodien tulee olla hyvässä yhteydessä ihon kanssa, jolloin on mahdollista, että jonkinlaista ihon ärsytystä  saattaa ilmetä  EVANESia käytettäessä. Se ei kuitenkaan yleensä ole vaarallista.

Yleinen neuvo tässä on, että varmista korvakäytäväsi olevan mahd puhdas puhdistamalla sitä esim pumpulipuikolla (mutta älä työnnä puikkoa liian syvälle korvaan!). Lisäksi on suositeltavaa käyttää hiukan elektrodipastaa elektrodien pinnalla parantamassa ihokontaktia.  Elektrodipasta tulee laitteen mukana ja tekee korvakäytävän ihosta pehmeämmän ja kosteamman mahdollistaen mikrovirran läpäisyn Vagus-hermon korvahaaran säikeisiin.

EVANESin ensimmäisessä versiossa ei ole erillisiä hoito-moodeja. Laitteessa on ns autopilotti, joka aloittaa hoidon pian laitteen käynnistämisen ja ihokontaktin varmistamisen jälkeen.

Käyttäjän ei tarvitse tehdä muuta kuin säätää äänenvoimakkuutta ja nauttia Vagus-stimulaatiosta.

EVANES stressin helpottajan ei ole tarkoitus diagnosoida, hoitaa, parantaa tai estää sairauksia eli se ei ole lääkinnällinen laite. EVANES on hyvinvointilaite, joten se ei tarvitse FDA:n tapaista lääkelaitehyväksyntää.

Potilaat, joilla on implantoituja laitteita kuten sydämentahidstin eivät voi käyttää laitetta. Älä myöskään käytä laitetta jos olet raskaana. Jos sinulla on mitään lääketieteellisiä huolia, sinun tulee konsultoida lääkärisi kanssa EVANESin käytöstä.

EVANESin vaikutuksen tunteminen on yksilöllistä ja riippuu käyttäjän terveydentilasta ja erilaisten oireiden vakavuudesta. Joillakin käyttäjillä stressi helpottaa lähes välittömästi mutta yleensä vaikutus on havaittavissa 1-30 päivän aikana. 

Vanhemmat henkilöt, joilla on selkeitä sairauksien oireita saattavat huomata ja tuntea hoidon vaikutuksen jo 1-3 päivän kuluessa, kun taas terveemmät yksilöt saattavat huomata vaikutuksen vasta 30 pvän päästä. 

Onko sinulla kysyttävää EVANESista?